EXCURSIONS AL PATRIMONI ARTÍSTIC


NOM DEL CURS:
EIXIDES PEL PATRIMONI ARTÍSITIC VALENCIÀ
OBJECTIUS GENERALS:     

  •  Donar a conèixer el patrimoni artístic i monumental de València, la Safor i     voltants.    
  • Sensibilitzar i valorar el patrimoni cultural.        
  • Observar i conèixer València des de diferents èpoques i punts de vista.     
  • Aprendre a contextualitzar i entendre el patrimoni cultural valencià, en  totes  les seues vessants i èpoques.ESPAIS I RECURSOS:
Es tracta de realitzar visites guiades a València i altres localitats .CONEIXEMENTS PREVIS RECOMANATS:

Cap en concret, sols tindre certa sensibilitat artística, i tindre curiositat i ganes d’aprendre al voltant del nostre patrimoni cultural en totes les seues vessants.


EINES I MATERIALS A APORTAR PER L’ALUMNE:
Cap.


CONTINGUT:

     11 NOVEMBRE: Bombas Gens Centre d’Art i barri de Marxalenes
Coneixerem el nou Centre d’Art al barri de Marxalenes a València situat a l’antiga fàbrica de bombes hidràuliques. Amés de fer un recorregut per aquesta interesant arquitectura industrial d’estil modernista, visitarem les exposicions “Històries de Bombas Gens” i “Ornament=delicte?” de la col·lecció de la Fundació per a Amor a l’Art.

      24 NOVEMRE (divendres): Els edificis institucionals de València
            Tindrem l’oportunitat de poder visitar els edificis civils més emblemàtics de València,  com l’Ajuntament, el  Palau de la Generalitat, i el Palau de la Batlia (seu de la Diputació Provincial de València).

       16 DESEMBRE: La Ribera Baixa: Cullera i Sueca (tot el dia)
            Visitarem les dos principals ciutats de la Ribera Baixa: Cullera i Sueca. A Cullera visitarem el seu castell del segle X i el Museu Arqueològic situat a la seua capella gòtica. Després farem un passeig pel poble de Joan Fuster, finalitzant l’eixida al Museu de la Xocolata.

        13 GENER: València, capital de la II República
            Farem un recorregut pels principals escenaris de la ciutat quan esdevindré capital de la República en plena Guerra Civil (1936-1937), passant pels edificis racionalistes més emblemàtics construïts als anys 30, i visitarem el refugi antiaeri de l’Ajuntament.

       27 GENER: Horta Nord: El Puig
            Al Puig visitarem el Monestir de Santa María d’estil Renaixentista, manat construir per Jaume I al 1237 en commemoració de la batallà que li permeté conquerir la ciutat de València. Al mateix monestir, visitarem el museu més important a l’Estat Espanyol dedicat a la Impremta i les Arts Gràfiques.

   

       10 FEBRER: L’Exposició Regional i la València Modernista
            Realitzarem un itinerari per aquells edificis que encara es conserven de l’Exposició Regional del 1909, com el Palau de l’exposició o el Asilo de Lactancia, fins arribar a la zona de l’Eixample, passant pels edifici modernistes més emblemàtics: el Mercat de Colom, la Casa dels Dracs, la Casa Ferrer o la Casa Jueva.


       24 FEBRER: La Vall d’Albaida: Ontinyent i Agullent (tot el dia)
            Farem un recorregut pel centre Històric d’Ontinyent on visitarem el Museu Arqueològic de la Vall d’Albaida i el Museu Tèxtil, situat al Palau de la Vila. Després anirem a Agullent on visitarem La Casa de les Vides, celler de la família de Francisco Gandia on aprendrem el procés de la producció d’aquest vi.Als assistents al curs, es facilitarà en cada eixida un breu resum amb les dates més importants del que va a visitar-se.
A la visita guiada es realitzarà una introducció per tal de contextualitzar el que va vore’s, al mateix temps que per cada monument, carrer o lloc importants del recorregut  s’explicarà la seua història, estil artístic, funcionalitat, i curiositats.


ALTRES:

Cadascuna de les eixides aniran anunciades al Full, al facebook de la UPG i al de Pruna Estudi Creatiu. I el lloc per a apuntar-se, a la seu de la UPG a la plaça de Loreto.

PREUS:

El preu de cada excursió  és variable .  Inclou autobús i guia.
No inclou el preu als museus o edificis que cobren tiket ni extres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario